Docenten

De onderstaande docenten gaven les aan de AYO.

Chantal Goossens

Goossens, Chantal

Presentatie en stemgebruik

Chantal Goossens is yogadocent en stembevrijder. Zij deed de tweejarige opleiding tot Ashtanga yogadocent en vervolgde haar weg naar binnen, waarbij ze van ‘doen’ naar een steeds subtielere beleving van ‘zijn’ ging. Later volgde zij de Opleiding tot Stemwerktherapeut en de Opleiding tot Stembevrijding bij Jan Kortie. Aan de laatstgenoemde opleiding is zij inmiddels docent. De adem en overgave aan ‘wat is’ werd de belangrijkste ingang bij haar lessen. Chantal werkt met grote betrokkenheid in o.a. verslavingsklinieken, yogadocentenopleidingen en in het bedrijfsleven; altijd vanuit haar hart en met alle ruimte voor het hier-en-nu. Chantal heeft haar eigen praktijk en geeft workshops en trainingen in binnen- en buitenland www.chantalgoossens.nl .

Theo van Leeuwen

Leeuwen van, Theo

Filosofie, Karma yoga

Theo van Leeuwen studeerde af in Indiase talen en culturen (Sanskriet en Pali) en later in de filosofie te Amsterdam. Van 1975-1984 was hij assistent in de vergelijkende wijsbegeerte en wetenschappelijk medewerker Sanskriet aan de UvA te Amsterdam. Hij volgde verder verschillende psychotherapeutische opleidingen en heeft sinds 1985 een eigen Filosofische en Dieptepsychologische Praktijk. Hij is voorts filosofiedocent aan de Haagse Hogeschool en betrokken bij Filosofie Oost West en het Instituut voor Filosofie, waar hij de cursus Oosterse Filosofie verzorgt. Hij geeft jarenlang les aan yogadocenten in opleiding (Yoga Academie Nederland). Hij heeft verschillende publicaties op zijn naam, o.a. Psychologie en symboliek van de chakra’s.

Marieke Tiedink

 

Marieke Tiedink

Toegepaste psychologie

Marieke Tiedink studeerde psychologie van Arbeid & Organisatie en Arbeid & Gezondheid. Sinds 1995 begeleidt ze mensen bij de vraagstukken die ze tegenkomen in hun werk. Ze focust daarbij op het potentieel van mensen en hoe ze dit kunnen benutten. Ze is geraakt door de wijsheid die in onze lichamen aanwezig is en die de route aangeeft die bij ons past. Ze volgde een deel van de opleiding haptotherapie, alle modules van Het lichaam en de psycholoog en vervolgtrainingen en supervisie bij Annet van Laar. Ze traint en begeleidt mensen van diverse organisaties vanuit haar bureau www.hoogte70.nl en is cotrainer bij Annet van Laar.

Marjo Vredenbregt

Marjo Vredenbregt

Hatha yoga, Didactiek

Marjo Vredenbregt is opgeleid in de Analytische Chemie en werkt op een laboratorium waar zij onderzoek doet naar vervalsingen van geneesmiddelen. Naast haar werkzaamheden startte zij in 1982 haar yoga opleiding bij Truus van Boulogne in Scheveningen. Na een aantal jaren les te hebben gegeven volgde zij van 1995 tot 1998 de Samsara Yogadocenten Opleiding bij Danielle Bersma. In 2000 koos zij voor haar verdere spirituele ontwikkeling de weg van het Inzicht, de Jnana yoga, bij Douwe Tiemersma. Vanaf 1999 geeft zij als docent hathayoga lessen en bijscholingscursussen (Meer energie in je leven en Pranayama) aan de Samsara opleiding.

 

Odile de Westphalen

 

Odile de Westphalen

Dhyana yoga / meditatie

Odile de Westphalen, Française van geboorte, was docente Frans bij de Faculteit der Letteren, Utrecht en later vertaalster in de Franse taal. Naast haar werkzaamheden heeft ze sinds 1980 yoga beoefend en vooral meditatie en satsangs gevolgd bij D. Tiemersma die haar Advaita leraar is geworden. Ze heeft ook alle bijscholingen gevolgd en certificaten behaald o.a. op het gebied van meditatie, pranayama, non-dualiteit in de praktijk en geeft sinds 2000 meditatieles aan diverse groepen beginners en gevorderden www.advaita-meditatie.nl .

Paul Wiewel

 

Paul Wiewel

Anatomie en fysiologie, inclusief (contra-)indicatie en didactiek, Chakra yoga

Paul Wiewel deed de studies PABO en CIOS sportleraar. Bij de laatste specialiseerde hij zich in sport en revalidatie. Vanuit zijn interesse in martial arts is hij zich gaan verdiepen in advaita vedanta en yoga. Hij geeft yogales sinds 2005. Momenteel is Paul werkzaam als coach bij multiproblem gezinnen en als bewegingsagoog in de gehandicaptenzorg.